30 års erfarenhet av emissionsmätningar

Miljömätarna


Vi söker en ny kollega

Miljökonsult/mättekniker

Miljömätarna i Linköping AB fortsätter att växa och behöver bli ännu fler på företaget och söker därför en ny miljökonsult/mättekniker på heltid.

Vi behöver dig

Vi söker dig som har en grundutbildning inom miljö, energi, teknik eller kemi på universitets-/högskolenivå och som kan trivas med att variera arbete framför datorn med praktiskt arbete ute hos kunder.

Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift. Du har goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Du har B-körkort.

Du har gärna arbetslivserfarenhet inom miljö-, energi-, mätkonsult- eller annan tekniksektor, men det är inget krav. För oss är det viktigaste att du är rätt person för jobbet.

Tjänsten som miljökonsult/mättekniker

I dina arbetsuppgifter ingår mätningar och analyser ute hos kund, beräkningar och utvärdering, sammanställning och rapportskrivning.

I början kommer du att hjälpa oss andra i våra projekt, men med tiden kommer du även att få huvudansvar för en del av våra kunder, vilket innebär projektplanering och projektledning.

Du kommer också få ansvar för att offerera priser på olika typer av nya uppdrag.

Du kommer också att läsa och tolka lagtexter, standarder, vägledningar och EU-direktiv.

Självklart hjälper du löpande till att förbättra och utveckla verksamheten. Ständiga förbättringar genom egenkontroll ser vi som självklart.

Vi vill vara en kompetent och hjälpsam partner till våra kunder och vi vill ta till oss nyheter snabbt. Inom företaget utbildar vi varandra och du kommer därför att kunna utvecklas och ta mer och mer ansvar över tid, ju mer du lär dig. Ju mer ansvar du har, desto mer frihet har du att planera ditt eget arbete.


Lite om oss

Miljömätarna är ett ackrediterat luftlaboratorium med 30 år i branschen. Vi har huvudkontor i Linköping och säljer mättjänster till företag inom många olika branscher, men med tyngdpunkten på energi- och värmeproducenter. Vi är specialiserade på mätningar och utredningar av emissioner till luft.

Företaget ägs av ett antal anställda som också arbetar i verksamheten som miljökonsulter/mättekniker.

I dagsläget är vi åtta heltidsanställda miljökonsulter. Vi jobbar över hela Sverige, men merparten av våra uppdrag finns i syd- och mellansverige. Jobbet innebär därför en del resor och hotellnätter.

Ett typiskt uppdrag berör två medarbetare, varav en är projektansvarig, och varar ett par dagar ute hos kund. Vi hjälps åt att packa och förbereda utrustning i Linköping, montera ihop och kontrollera utrustningen hos kunden (kan ta allt från någon timma till en hel dag) och sen utföra mätuppdraget. Efteråt packas utrustningen upp i Linköping igen, prover tas om hand och/eller skickas till ett annat laboratorium för analys. Projektansvarig tar in eventuell data från kund, utvärderar alla resultat och skriver ett antal rapporter på uppdraget.

Merparten av våra uppdrag sker höst-vinter-vår och vi kan ofta ta ut en ganska lång sommarledighet.

Vi är inte så många inom företaget och alla måste kunna jobba ihop med varandra. Det är därför viktigt att du trivs med oss, att du passar bra in bland oss andra och att du hugger tag i det som behöver göras. Vi lägger därför mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placeringsort

Tjänsten är placerad på kontoret i Linköping, men vi jobbar flexibelt med möjlighet att ibland arbeta hemifrån.


Ansökningar behandlas löpande, så sök med en gång, men senast 2022-12-24.

Frågor och ansökan skickas till:

mikael.karlsson@miljomatarna.se

eller ring; Mikael Karlsson
0702188717

test